Lucid Muse.nl

Action Paint Game

///Community art/interactive art voor festivals en openbare gelegenheden///Als beeldend kunstenaar beschouw ik mijn atelier als laboratorium voor mijn concepten en ideeën.
Werkende vanuit dit vertrekpunt ga ik met mijn kunstprojecten de straat op om de confrontatie aan te gaan met publiek.
Dit houdt in: mensen interviewen of ik betrek het publiek direct bij mijn werk door ze mee te laten doen maar ook middels deelname van meerdere organisaties.
In publieke/openbare ruimtes is dit een spannend gegeven omdat de situatie veranderd tot een dynamisch geheel waarbij mensen spontaan verrast worden en een interactie ontstaat tussen het publiek en de ruimte waar het zich afspeelt.

Gerealiseerde projecten:

Klik op de onderstaande titels voor meer informatie:

Zeeslag Paint Game
Osdorp Paintgame B
De Schilderwereld van Os

Action Paint Game is een schilderspel waarbij het publiek spontaan betrokken wordt in het maken van een gezamenlijk schilderij. Het schilderdoek ligt op de grond zodat er meerdere mensen tegelijkertijd aan het doek kunnen werken. De voortgang van het schilderen wordt bepaald door het schilderkompas en spelkaarten.
De spelkaarten bepalen het onderwerp dat geschilderd gaat worden. De onderwerpen van de spelkaarten hebben een interactie met de omgeving en de locatie van dat moment. Het kompas bepaalt de lokatie op het schilderdoek dat is opgedeeld in vlakken. Het publiek wordt op een interactieve wijze betrokken bij de totstandkoming van een gezamenlijk kunstwerk.Zeeslag50181Zeeslag40180Zeeslag30179Zeeslag20178festival01592015©